top of page
  • navyletsdetmi

BESEDICE – SKALNÍ BLUDIŠTĚ KALICH-CHLÉVIŠTĚ

Nad známou obcí Malá Skála v Českém ráji se nachází moc hezká skalní bludiště Kalich-Chléviště. Vřele je doporučuji jako výletní cíl zejména rodinám s dětmi, neboť právě ty budou mít z návštěvy největší zážitek. A díky jejich rozzářeným očím si jistě budete výlet do besedických skal držet v živé paměti i Vy. Parkoviště ke skalnímu bludišti se nachází přímo u hlavní silnice, hned po vjezdu do obce Besedice. Vedle parkoviště najdete stánek s občerstvením, kde si kromě nápojů, párku v rohlíku či zmrzliny můžete dát také polévku, či větší jídlo. Vstup do skal se nachází přibližně 300m od parkoviště. V samotném skalním bludišti naleznete několikero turistických tras. Osobně doporučuji začít průzkum skal po modré turistické značce skalním bludištěm Kalich. Děti budou ještě plné sil a užijete si společně všechny ty úžasné průchody, schůdky, cestičky a výhledy. Některé odbočky napříč skalami jsou dokonce tak úzké, že tudy projdou pouze odvážné malé děti, které budou mít jistojistě zážitek na hodně dlouhou dobu.

Na toulání skalním bludištěm Kalich počítejte přibližně 45-60 min času. Pokud už budou dětské nožičky unavené, je možno se po prohlídce bludiště navrátit ihned zpět k autu – spojovací cesta čítá přibližně 200m.

Dalším skalním bludištěm, které těsně sousedí s Kalichem, je Chléviště.

Zbudou-li dětem ještě síly, určitě se sem také vydejte. V Chlévišti se nachází několik krásných vyhlídek do širého okolí a také roztodivné cesty napříč skalami, které Vás jistě okouzlí. Taktéž na prohlídku Chléviště počítejte 45-60min času.

258 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page