top of page
  • navyletsdetmi

Lesnická a myslivecká expozice šindelka v harrachově


V Harrachově u autobusového nádraží jistě nepřehlédněte žulovou budovu nesoucí název Šindelka. Dříve byla malou továrnou na výrobu právě této střešní krytiny – šindele. Dnes se tu nachází do nejmenšího detailu krásně připravená lesnická a myslivecká expozice, která je součástí Krkonošských muzeí.

Po zaplacení vstupného (dospělí 40 Kč, děti od 6 let 20 Kč) na Vás dýchne příjemná poklidná atmosféra starého stavení a Vy se ponoříte do průzkumu lesních krás. Přízemí budovy nabízí několik tématicky oddělených informačních zón týkajících se těžby dřeva, obnovy lesa a výroby šindelí.



Celé první patro je věnováno myslivosti. Hlavní atrakcí je přezimovací obůrka s vycpanou zvěří, ve které si Vaše děti mohou zblízka prohlédnout divoké prase, jelena, veverku, jezevce a spoustu další lesní zvířeny. V prvním patře se také nachází malý kinosál, ve kterém se ve smyčkách promítá několik filmů s dechberoucími záběry krkonošské přírody.


Nedaleko expozice Šindelka se nachází známé Mumlavské vodopády, které také stojí za návštěvu při Vašem putování okolím Harrachova. Více informací o výletě k nim se dočtete ve článku Liščí naučná stezka a Mumlavské vodopády.

23 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page