top of page
  • navyletsdetmi

Lesopark Horka

V těsném sousedství golfového areálu Ještěd u obce Světlá pod Ještědem se nachází volnočasový přírodní areál, nesoucí název Lesopark Horka.


Jedná se o volně přístupnou atrakci, která má sloužit celé rodině pro pobyt na čerstvém vzduchu, spojený s rozvojem logického myšlení a poznáváním naší přírody. V areálu Lesoparku najdete velké množství informačním tabulí, věnujících se tématicky fauně a flóře našich lesů. Tyto vzdělávací tabule jsou proloženy tabulemi zábavnými, na kterých můžete procvičit své hlavičky nespočetnými hádankami, či při zodpovídání kvízových otázek.



Největším lákadlem pro děti je interaktivní obr Máza, ležící ve svahu hned při vstupu do Lesoparku. Obr tu většinu času jen pospává a pochrupuje, pokud mu však děti zakřičí do ucha, pořádně se rozpovídá. K aktivnímu pohybu děti vybízí velké lesní hřiště, jehož součástí jsou lanové prolézačky a dokonce dřevěný hrad. Hřiště je svou obtížností vhodné pro děti starší 3 let, na části herních prvků pod bedlivým dozorem rodičů.


Občerstvení je přímo v Lesoparku možné pouze z vlastních zásob. Chcete-li si zajít někde poblíž na oběd či kávu, doporučuji restauraci golfového klubu Ještěd. Ceny jsou přijatelné a jídlo výborné. Za slunečného počasí jistě oceníte velikou terasu, pro děti je ve vnitřních prostorech připraven dětský koutek. Restaurace sousedí také s dětským hřištěm.

Parkování pro Lesopark Horka najdete díky velmi dobrému značení bez problémů v okolí golfového areálu.

96 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page