top of page
  • navyletsdetmi

Alte Mühle a Schwarzbachfall

Z Oberscheffau si s většími dětmi můžete udělat půldenní výlet k místnímu starému mlýnu (Alte Mühle) a několika vodopádům. Parkoviště k tomu určené naleznete na opačné straně říčky Lammer než je východ ze soutěsky Lammerklamm. Z Oberscheffau půjdete podél potoka Schwarzenbach nejprve širokou zpevněnou cestou, která se těsně před Alte Mühle změní v kamenitou pěšinu, proto není vhodná pro kočárek.

Samotný mlýn je postaven v až tajemně působící krajině. Od mlýna začíná stoupat poměrně příkře úzká pěšina křižující říčku a nabízející výhled na menší i větší vodopády, především dominantní Schwarzbachfall.

Až vystoupáte nad tento vodopád, začne se cesta pomalu stáčet směrem zpět do obce Oberscheffau, značení je však poměrně nepřehledné a často půjdete víceméně intuitivně...bude to pro Vás spíše dobrodružný výlet, ale i tak jej vřele doporučuji, ta spousta vodopádů a divokost krajiny je nezapomenutelná. Na cestu s sebou vezměte kvalitní oblečení a dobré obutí, stoupat budete po kamenitých pěšinách, které zvlášť ve vlhkém počasí budou nebezpečně podkluzovat.

83 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Gosauseen

Hallstatt

Tauplitzalm

bottom of page