top of page
  • navyletsdetmi

Tauplitzalm

Jedná se o velikou náhorní plošinu nad městem Tauplitz, plnou horských jezer, pasoucích se krav a alpských hütte, vybízejících Vás k občerstvení. Napříč celou plání vede asfaltová a později šotolinová cesta a tak se tu i s kočárkem můžete procházet prakticky celý den. Navíc jak se procházíte tak pěkně nahoře, za slunečného dne se tu za jediné odpoledne naprosto parádně opálíte.

Jak se sem dostat? Autem po placené alpské silnici z obce Bad Mitterndorf. Jak už název napovídá, pojedete úzkou klikatou silničkou, strmě stoupající až na náhorní plošinu, už během jízdy si tak budete moci užít nádherné výhledy do okolí. Na vrcholu se pak nachází veliké neplacené parkoviště a přímo na něm i turistické informace, ve kterých Vám rádi pomohou s výběrem té nejlepší cesty.


Tady je pár tipů od nás:

Půjdete-li na výlet s kočárkem, držte se stále hlavní cesty – Tauplitzalm Plateauweg – dojít po ní můžete až k Almrausch Hütte a Traweng Hütte, jakožto nejvzdálenějšímu bodu Vaší cesty, od parkoviště to sem činí cca 4km. Co se týče občerstvení, v místních hütte nabízejí kromě polévek, radlerů a kávy častokrát chléb a to buď obložený nebo s různými pomazánkami – v jídelním lístku vypadají jejich názvy opravdu krkolomně a nebezpečně, ale nebojte se toho, vše je výborné.

Půjdete-li na výlet s většími dětmi, rozhodně doporučuji zajít ještě za tyto hütte kolem jezera Steirersee až k vyhlídce na Schwarzensee. Cesta je to určitě pro zdatnější turisty, jedná se o úzkou pěšinu na úbočí nad jezerem, několikrát budete klesat a stoupat po holých kamenech a je tak třeba opatrnosti. Od Schwarzensee pak sklesáte zpět přímo k jezeru Steirersee, kde se můžete na chvíli osvěžit v úžasné horské vodě, s sebou tedy vezměte plavky a ručník, vřele doporučuji. No a od Steirersee pak budete stoupat zpět k Almrausch Hütte. Na celý okruh počítejte raději 2-3 hodiny času.

Almrausch Hütte a Traweng Hütte

Dalším krásným místem této pláně je vyhlídka právě na jezero Steirersee – budete-li se vracet od Almrausch Hütte zpět k parkovišti, budete ji mít vpravo od hlavní cesty – odboček k vyhlídce je hned několik, stačí si vybrat (u kočárku se na chvíli prostřídejte a vychutnejte si ten krásný pohled).

Vyhlídka na Steirersee

Pokud půjdete bez kočárku, je zde na Tauplitzalm ještě možnost turistického kolečka kolem GroSsee, zbude-li Vám čas, neváhejte a běžte se podívat (zabere Vám cca hodinu). Ta místa jsou zkrátka nepopsatelně krásná. Pěšina kolem tohoto jezera je opět úzká, pouze vyšlapaná, nicméně není v tak strmém svahu jako cesta kolem Steirersee, proto se dá zvládnout i s menšími dětmi.


428 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Gosauseen

Hallstatt

bottom of page